DE BANK – NOORDERHAVEN 110 HARLINGEN

Aan de Noorderhaven 110 ontwikkelt Harns Invest drie aanééngesloten monumentale Herenhuizen en twee aangesloten bijgebouwen, thans van oudsher de bondsspaarbank van Friesland. Daarna tevens voormalige Friesland Bank, gelegen aan de bruisende binnenhaven van Harlingen.

Door de digitalisering van de bankendienstverlening is het vijf panden tellende kantoorgebouw door de Friesland bank gesloten en voor herontwikkeling op de markt aangeboden. Het object is in februari 2014 door Harns Invest aangekocht als beleggingsobject.

Vanaf dat moment ondergaat het pand een doordachte herontwikkeling waarbij alleen de begane grond nog een kantoorfunctie behoudt met een moderne gedachte. Deze 425 vierkante meter grote kantoorruimte wordt als bedrijvencentrum in de markt gezet waarbij vier tot vijf ondernemingen in een transparante omgeving met elkaar samenwerken. Hiermee wordt veel synergie bereikt in hun dienstverlening en kan efficiënt gewerkt worden door gezamenlijke faciliteiten en secretariële ondersteuning. Zelfs de voormalige kluis van de Friesland bank wordt met haar spectaculaire entree gebruikt als kantoorunit.

Op de eerste en tweede verdieping van het pand worden in 2014 en 2015 in totaal 8 ruime appartementen / studio`s ontwikkeld met een short-stay bestemming variërend van een nacht tot enkele maanden. Ieder appartement heeft zijn eigen unieke identiteit met behoud van de originele details van het monumentale bankgebouw.

CUSTOMER

Totale oppervlakte: circa 1100 m²
Begane grond bvo kantoorruimte: 426 m².
Eerste etage 5 appartementen: 400 m².
Tweede etage 3 appartementen: 278 m².

What we did

Web Design / Typography

Related Projects