Nieuw Trebol genomineerd voor VKG Architectuurprijs

21 september 2023

Een Staaltje Samenwerking en Inspiratie

In een opmerkelijke viering van architectonische verfijning en nauwe samenwerking, is het Nieuw Trebol-project genomineerd voor de prestigieuze VKG Architectuurprijs. Dit schitterende nieuwbouwproject, gelegen op de plek waar vroeger schouwburg Trebol stond, heeft niet alleen een stukje moderne en duurzame leefomgeving gecreëerd, maar heeft bovenal een architectonisch eerbetoon gebracht aan de historie van de locatie.

Penta Architecten, de architect achter dit meesterwerk, heeft samen met Harns Invest als ontwikkelaar, Mensonides Installatie, en Bouwbedrijf Lont intensief samengewerkt om Nieuw Trebol te realiseren. De naadloze synergie tussen deze partijen heeft geleid tot een architecturaal prachtwerk dat nu wordt erkend door de VKG Architectuurprijs.

Het project omvat 16 duurzame en levensloopbestendige appartementen, en de architectuur ervan is doordrenkt van de geest van het oorspronkelijke schouwburgpand dat op deze locatie stond. Penta Architecten hebben met hun visionaire ontwerpen een brug geslagen tussen het verleden en de toekomst, waardoor het gebouw een uniek karakter heeft gekregen.

Mensonides Installatie heeft gezorgd voor geavanceerde technologische oplossingen en duurzame installaties die het comfort en de energie-efficiëntie van de appartementen maximaliseren, terwijl Bouwbedrijf Lont de constructie van het gebouw met waar vakmanschap heeft uitgevoerd.

De hechte samenwerking tussen deze partijen heeft niet alleen geleid tot een architecturaal meesterwerk, maar ook tot een toonbeeld van teamwork en toewijding. De VKG Architectuurprijsnominatie is een erkenning van deze gezamenlijke inspanningen.

“Het is een eer om te zien hoe dit project tot stand is gekomen dankzij de geweldige inzet en expertise van Penta Architecten, Mensonides Installatie, en Bouwbedrijf Lont,” verklaarde Reinoud van der Bos, directeur bij Harns Invest. “Nieuw Trebol is niet alleen een weerspiegeling van onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, maar ook van de mogelijkheden die ontstaan wanneer een goed op elkaar ingespeeld team zijn kracht bundelt.”

De VKG Architectuurprijsnominatie is een welverdiende erkenning van het Nieuw Trebol-project, dat nu schittert als een icoon van architectonische visie en samenwerking. De bekendmaking van de winnaar zal ongetwijfeld een spannend moment zijn voor alle betrokkenen en een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van dit opmerkelijke gebouw markeren.

Architect: Penta Architecten
Aannemer: Lont
Installateur: Mensonides Installatie 
Ontwikkeling: Harns Invest

Het geluk van morgen begint hier