De Friesland

In uitvoering

Ontwikkeling voormalige kantorencomplex van De Friesland

Tussen de Harlingervaart en de fraaie jaren 30-wijk Vossepark in Leeuwarden zal het voormalige kantorencomplex van De Friesland een verrassende transformatie ondergaan. Het zakelijke object wordt in de komende jaren rigoureus omgetoverd tot circa 125 – 150 luxueuze appartementen in uiteenlopende oppervlaktes.

Het huidige kantorencomplex krijgt een fantastisch nieuw aanzicht door een extra verdieping met luxe penthouses, het plaatsen van een nieuwe gevel en een (extra) wooncomplex met 30 appartementen. Hierdoor ontstaat een prachtig woon- en werkgebied rond een ‘groene long’. Een prettige woon- en werkplek voor diverse doelgroepen, die creatief wordt vergroend en verduurzaamd en waar de nodige commerciële bedrijvigheid leven in de brouwerij brengt.

In het voormalige kantorencomplex van De Friesland aan de Harlingertrekvaart ontwikkelen Slokker Vastgoed en Harns Invest nieuwe luxe woonruimte, gecombineerd met faciliteiten voor ondernemers op de begane grond. Het is een van de laatste projecten in de transformatie van het kantorengebied aan de Tesselschadestraat tot multifuntioneel woon- en werkgebied. Een locatie die zich hier uitstekend voor leent dankzij de ideale ligging en bereikbaarheid, de korte afstand tot het centrum en de mooie plek aan het water. De 18.000 vierkante meter aan leegstaande kantoorruimte zal door architectenbureau Gear ingedeeld worden tot circa 125-150 heerlijke lichte en eigentijdse appartementen met uiteenlopende oppervlaktes en een optimale zonligging. Of je nu een starter bent, een doorstromer of dat je graag alles gelijkvloers wilt, ook voor jou zit er straks een mooi appartement tussen. Uiteraard worden in het nieuwe ontwerp ook balkons of loggia’s toegevoegd om het woonplezier nog extra te vergroten.

Ook ondernemers zijn welkom op de begane grond in De Friesland. De mooie locatie aan het water en de strategische ligging ten opzichte van de binnenstad bieden volop kansen. In het nieuw te realiseren plan voor De Friesland wordt ruimte gecreëerd voor o.a. hippe horeca, kleine winkels, ateliers en bootverhuurders; je kunt het zo gek niet bedenken. Gaat jouw ondernemershart al sneller kloppen? Zie jij toekomst voor jouw bedrijf in dit plan? Laat ons weten wat jij kunt toevoegen aan deze bijzondere plek.

Ontwikkeling: Harns Invest / Slokker Vastgoed
Ontwerp: GEAR Architecten
Advies: ABT Wassenaar

Bekijk alle foto’s

Het geluk van morgen begint hier