`t Spoorhuys

Gerealiseerd

Jouw thuisbestemming!

Momenteel werkt Harns Invest aan een nieuwe ontwikkeling langs het spoor in Harlingen. Deze keer betreft het een bouwproject van in totaal 18 of 24 rug-aan-rug woningen. De woningen worden gesitueerd op het stuk grasland tussen de RSG Simon Vestdijk en het Station Harlingen. Op dit perceel was vroeger de ijsbaan gelegen en ligt thans jaren braak.

De woningen zijn gesitueerd achter het station Harlingen. Op deze locatie stonden vroeger treinremises. Dit waren een soort loodsen die werden gebruikt als stelplaats wanneer de treinen niet werden gebruikt of klein onderhoud nodig hadden. Op de afbeelding een voorbeeld van een dergelijke remise in Harlingen. Met veel oog voor detail en gebaseerd op deze historische remises, heeft Twa Architecten het plan vorm gegeven. Ook krijgt ieder woonblok de naam van een bekende historische trein, die in het verleden dit traject  tussen Harlingen en Leeuwarden heeft gereden. De namen van de woonblokken zijn: ‘Oude 8’, ‘Blauwe Engel’ en ‘Wadloper’.

Meer informatie beschikbaar in kwartaal 3 - 2021!

De zogeheten rug-aan-rug woningen zijn woningen waarbij de achtergevel gedeeld wordt met een andere woning in een zogenaamde oost-west oriëntatie.  Zo krijg je een complete eengezinswoning met een tuin, voor een aantrekkelijke prijs. Het woonoppervlak is circa 70 tot 92 m2. Beneden bevindt zich de woonkamer met een open keuken. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer, en op zolder een mogelijke derde slaapkamer. Ook hoort er bij iedere woning een berging, deze bevinden zich op de kop van de woonblokken. In totaal worden er 3 woonblokken gebouwd met ieder 6 woningen. Met Het Spoorhuys wil Harns Invest een oplossing bieden voor het middensegment in de markt en een bijdrage leveren in de gehele opwaardering van het stationsgebied.

Op het westelijke gedeelte van dit perceel gaat De Bouwvereniging van start met de bouw van 26 zorgappartementen. Hiervan begint halverwege dit jaar de bouw. Daarnaast gaat de RSG Simon Vestdijk binnenkort van start met de realisatie van een nieuwe schoolcampus. Daarnaast gaat de Gemeente Harlingen aan de slag met de opwaardering van de Kon. Julianastraat en Kon. Wilhelminastraat. Ook het stationsgebouw zelf ondergaat een uitgebreide renovatie. Integraal kan je zeggen dat er sprake is van een gebiedsontwikkeling met een enorm kwalitatieve opwaardering voor dat gebied.


De ideale duurzame starterswoning!


Bekijk alle foto’s

Het geluk van morgen begint hier